Biografie

Christof Laceulle studeerde als bariton aan het conservatorium van Utrecht. Als solist zong hij in verschillende oratoria waaronder Mozarts Krönungsmesse, Haydn’s Die Jahreszeiten en Die Passion van Heinrich Fidelis Müller. Ook zong Christof de rol van Papageno in Mozarts opera Die Zauberflöte onder leiding van dirigent Hans Leenders in een regie van Gusta Teengs Gerritsen en Tarelo in de Portugese opera A Vingança da Cigana (De Wraak van de Zigeunerin) van António Leal Moreira.

Voor een gezamenlijke productie van de Dutch National Opera Academy en NJO Nederlandse Orkest- en Ensemble Academy o.l.v. dirigent Etienne Siebens en met Marc Krone als regisseur werd hij gevraagd voor de rol van Sam Borzalino in Korngold’s Die Stumme Serenade.

Na een wisseling van stemsoort gedurende het laatste jaar aan het conservatorium behaalde hij in juni 2016 zijn bachelorexamen met onderscheiding.

Als tenor zong Christof de soli in onder meer Stainers The Crucifixion, Rossini’s Petite Messe Solennelle en de arias in de Matthäus-Passion van Bach. Ook trad hij op met scènes uit Puccini’s La Bohème (Rodolfo) en Verdi’s La Traviata (Alfredo) en zong hij Tamino in Die Zauberflöte in een project van Johannette Zomer.

In 2021 heeft Christof zijn master behaald aan het conservatorium van Tilburg en wordt hij privé gecoacht door Charlotte Margiono, Frank van Aken en Pınar Yıldırım Finke.

Christof volgde masterclasses bij onder anderen Charlotte Margiono, Marius Vlad Budoiu en Eva-Maria Westbroek.